Кадър: БНТЕвродепутатът от БСП Цветелина Пенкова коментира в ефира влизането в България

...
Кадър: БНТЕвродепутатът от БСП Цветелина Пенкова коментира в ефира влизането в България
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Над 1/3 от българите определят еврото като по-стабилна валута в сравнение с българския лев

Кадър: Българска национална телевизия

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова коментира в ефира влизането в България в еврозоната и актуални финансови въпроси.

От главно значение е ние не просто да влезем в еврозоната, а да влезем готови. Това значи, че би трябвало да сме наясно с всички преимущества, само че и опасности, които предстоят пред нас, с цел да можем да ги управляваме, заяви в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Цветелина Пенкова, представена от Novini.bg.

Днес на интернационална конференция „ България в еврозоната – благоприятни условия и провокации “ ще бъде показано социологическо изследване, което демонстрира, че огромна част от българските жители към момента са много внимателни във връзка с еврото.

Въпреки тези терзания над 1/3 от българите дефинират еврото като по-стабилна валута спрямо българския лев, щатския $, швейцарския франк, изясни тя.

Трябва да се подхващат регулаторни рамки и ограничения в две направления. От една страна – информиране на обществото и бизнеса и от друга – ясна преценка какви са идващите стопански тактики и политики в Европейски Съюз. Защото еврото е една последваща стъпка, която ще ни помогне да се възползваме от тях и да сме по-интегрирани в общия европейски пазар, уточни Пенкова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР